AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Sequentiële schakeling

sequentiele-schakeling

Een transmissie heeft een sequentiële schakeling als er geschakeld wordt door een schakelpatroon dat in een rechte lijn ligt. Net zoals bij een motorfiets wordt er geschakeld door een schakelhendel die steeds ‘in lijn’ in dezelfde richting beweegt. In een auto is de ‘schakelhendel’ vaak de versnellingspook of schakelflippers achter het stuurwiel. Een sequentiële schakeling is meestal een gerobotiseerde handbak of een automatische versnellingsbak.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten