AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Recuperatie

recuperatie

Recuperatie is een term die wordt gebruikt bij auto’s met een systeem dat remenergie opvangt en vervolgens transporteert naar de accu. Het systeem werkt met een dynamo. Wordt er geremd, dan wordt de opgewekte remenergie in bruikbare energie voor de accu. Bij elektrische auto’s wordt de energie gebruikt om apparatuur in de auto aan te sturen, zoals de verwarming of de verlichting. Ook kan de remenergie gebruikt worden om de elektromotor aan te drijven. Recuperatie wordt ook wel een regeneratief remsysteem genoemd.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten