AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Koelvloeistof

koelvloeistof

Koelvloeistof is een vloeistof die voor het vervoer van alle overtollige warmte vanuit de motor naar de buitenlucht wordt gebruikt. Koelvloeistof bestaat voor het grootste deel uit water. Naarmate de temperatuur toeneemt, begint de koelvloeistof zich uit te zetten waardoor een overdruk ontstaat. Door deze overdruk in het koelsysteem kan het kookpunt kunstmatig worden verhoogd. Koelvloeistof zit in een reservoir onder de motorkap en dient regelmatig, indien nodig, bijgevuld te worden.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten