AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

JTD

JTD is een Italiaanse afkorting voor ‘uniJet Turbo Diesel’. Een motor met JTD-techniek beschikt over directe dieselinspuiting en is een variant van Common-Rail (link Common-Rail). Deze door Fiat bedachte en door Bosch geproduceerde techniek voorziet de cilinder van een nauwkeurige hoeveelheid brandstof. De verstuivers van een JTD-motor hebben elektronisch geregelde magneetventielen die de inspuiting regelen. Alfa Romeo en Lancia gebruikten de naam ‘JTD’ eveneens.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten