AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Elandtest

elandtest

De elandtest is een veiligheidstest voor auto’s die ontwikkeld is in Scandinavië. Maar waarom is de test ‘Elandtest’ genoemd? Dit komt doordat het in de Scandinavische landen mogelijk is dat er een 800 kilogram zware Eland de weg oversteekt waarvoor de automobilist, probeert uit te wijken. Tijdens de test wordt er een plotselinge uitwijkmanoeuvre op droog asfalt uitgevoerd met een snelheid van ongeveer 60 á 70 km/u.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten