AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Cilinderinhoud

De cilinderinhoud, ook wel slagvolume genoemd, geeft de inhoud van de ruimte weer waarin alle zuigers van een motor op en neer bewegen. De cilinderinhoud wordt vaak aangeduid met de eenheid ‘cc’ (link cc). 1 liter = 1000 cc. De cilinderinhoud kan overigens berekend worden met de volgende formule: 0,785 x boring^2 x slag.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten