AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

CBC-Cornering Brake Control

cornering-brake-control

Engelse afkorting voor ‘Cornering Brake Control’. Het systeem draagt een steentje bij aan de bestuurder bij kleine remmanoeuvres in bochten. Wanneer het voertuig een bocht in wordt gestuurd en in deze bocht licht wordt afgeremd, dan verandert de wieldruk. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat het voertuig soms de neiging heeft om de bocht korter te nemen. CBC werkt deze beweging tegen door bij het remmen, zonder invloed uit te oefenen op het ABS (link ABS), de remdruk aan één kant op te bouwen waardoor tegenkoppel wordt opgewekt en de beweging stabiliseert.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten