AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Cardanas

cardanas

Een cardanas zie je alleen bij auto’s met achterwiel- of vierwielaandrijving. De cardanas brengt de aandrijfkrachten van de motor over naar de achterwielen en vormt dus de verbinding tussen de uitgaande as van de transmissie en de ingang van de eindoverbrenging bij de achteras. De cardanas wordt van het interieur afgeschermd door een langwerpige overkapping. Dit wordt de cardantunnel genoemd.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten