AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Carbon

carbon

Carbon is een Engels woord voor koolstofvezel. Het materiaal wordt gemaakt van koolstof en een epoxy hars. Een koolstofvezelpaneel wordt vervolgens gebakken, waardoor een ultrastijf, sterk en zeer licht component ontstaat. Het materiaal wordt steeds vaker gebruikt in auto’s. Voorheen waren dat alleen supercars, maar tegenwoordig zie je het ook in normale personenauto’s, zoals een elektrische BMW i3 of een Toyota Prius Plug-in Hybrid. Wanneer er geen kleur, maar enkel blanke lak wordt aangebracht op de stof, dan geeft dit het kenmerkende grijs-zwartachtige patroon met minuscule rechthoeken.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten