AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

BLIS – Blind Spot Information System

blind-spot-information-monitor

BLIS is een afkorting voor Blind Spot Information System en is een term van de Zweedse autofabrikant Volvo. BLIS is een functie om de bestuurder te ondersteunen bij het rijden in druk verkeer op wegen met meerdere rijbanen in dezelfde richting. BLIS detecteert wanneer een auto in de dode hoek rijdt. Bij detectie van een voertuig gaat er een lampje branden of klinkt er een audiosignaal. Meerdere autofabrikanten maken gebruik van een soortgelijk systeem. Het systeem heet dan bijvoorbeeld Blind Spot Detection System.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten