AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Adaptieve bochtenverlichting

adaptieve-bochtenverlichting

Met adaptieve bochtenverlichting stuurt het verlichtingssysteem mee in de richting van de bocht waar de bestuurder heen stuurt. Zo heeft de bestuurder meer overzicht op de weg en dat komt de veiligheid ten goede. Deze technologie wordt continu verbeterd door autofabrikanten. Vaak hebben deze systemen ook al een anti-verblindingsfunctie, waarbij een kleppensysteem voorkomt dat een medeweggebruikers wordt verblind door de verlichting van de auto. Adaptieve bochtenverlichting functioneert vaak rijsnelheidsafhankelijk.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten