AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Actieve motorkap

actieve-motorkap

Een actieve motorkap is bedoeld om bij een aanrijding van een voetganger, de klap voor de voetganger te verzachten. De motorkap komt bij een aanrijding een paar centimeter omhoog aan de raamzijde en wordt zo in een hoek gebracht, waardoor de voetganger een minder harde klap ervaart. Dit verkleint de kans op letsel of kan het verschil maken tussen leven of dood. Volvo gaat op dit gebied nog wat verder en monteert een voetgangersairbag: de Pedestrian Airbag Technology.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten