AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Variomatic

variomatic

Variomatic is een Engelse benaming voor de revolutionaire traploze transmissie van DAF. De traploze overbrenging van de transmissie werd in 1958 op de DAF geïntroduceerd. Het systeem werk in plaats van tandwielen met twee naast elkaar liggende snaren die over schijven kunnen lopen. De overbrengingsverhouding wordt bepaald door het verschil in diameter van beide schijvenparen die zich in de ‘Variomatic’ bevinden. Opvallend aan de transmissie is dat er net zo hard vooruit als achteruit gereden kan worden. Dit betekent een top van meer dan 100 km/u in z’n achteruit!

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten