AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

DSC – Dynamic Stability Control

dynamic-stability-control

DSC is een Engelse afkorting voor ‘Dynamic Stability Control‘. In het Nederlands: anti-doorslipregelsysteem. Het systeem maakt gebruik van het op de auto aanwezige ABS (link ABS). Het systeem wordt ‘wakker’ als het detecteert dat de wielen bij accelereren een ongelijk toerentallen hebben. Is dit het geval, dan wordt de motor afgeremd door het toerental te verlagen.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten