AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Dashboard

dashboard

Het dashboard van de auto is het paneel waar je als bestuurder op neerkijkt wanneer je in de auto zit.

Gat boren

De in het dashboard geïntegreerde functies vormen het commandocentrum van de auto, naast het gebruikelijke stuurwiel natuurlijk. In de jaren vijftig bestond een dashboard uit niets meer dan een plank waarin wat meters waren verwerkt. Een nieuwe meter erbij? Geen probleem! Een gat boren en de nieuwe meter aansluiten was voldoende. Tegenwoordig herbergen dashboards supercomputers, zoals infotainmentsystemen met touchscreens. Bovendien zijn er in dashboards tegenwoordig ook airbags verwerkt. ‘Dashboard’ betekent eigenlijk ‘schutbord’. Destijds, in 1903 bijvoorbeeld, diende het ‘dash’ voor het beschermen van de bestuurder tegen opspattend modder.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten