AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Compressor

compressor

Een compressor, Mercedes-Benz hanteert de naam ‘Kompressor’, is een apparaat dat zoveel mogelijk inlaatlucht, en dus vanzelfsprekend zoveel mogelijk brandstof-luchtmengsel, in de verbrandingsruimte van de motor perst waardoor de ontbranding krachtiger wordt. Je hebt twee soorten compressoren. Een mechanische compressor en een turbocompressor. Laatstgenoemde wordt ook aangeduid als een uitlaatgasturbo. De compressor wordt door een ketting of riem, gekoppeld aan de krukas, aangedreven. Het principe gaat eigenlijk als volgt: de compressor perst lucht met een overdruk (meer bar), in de cilinders waardoor er meer lucht in zit zodat er tevens meer brandstof bij kan. Bij de verbranding zorgt dit voor meer vermogen en koppel.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten