AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Airbag

airbag

Een airbag is een plofzak die tegenwoordig op verschillende punten in de auto is weggewerkt. Je hebt hoofdairbags (in stuurwiel en bij dashboardkast), knieairbags (in stuurkolom), zijairbags (in stijlen) en meer airbagsoorten. Sensoren in de auto detecteren een botsing. Als die klap hard genoeg is, worden de airbags geactiveerd. De airbag vult zich dan razendsnel met stikstof die de airbag in ongeveer 30 milleseconden opblaast. De airbag voorkomt ernstig letsel bij een aanrijding, dat is althans de bedoeling.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten