AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
Z

Houd je motorfiets pekelvrij met zoutalarm-app

Waarschuwt als de strooiwagens uitrukken

 •  Motornieuws

Een lekkere motorrit op een zonovergoten dag in de winter. De temperatuur is ruim boven nul graden. Dus trek je de motor uit de schuur voor een tocht. Eenmaal terug zie je met pijn aan je hart de vernietigende werking van pekel. Chromen en aluminium delen vertonen sporen van oxidatie. Nu is er een app, zodat je op je mobieltje een waarschuwing krijgt als de zoutstrooiers uitrijden.

Bij kans op gladheid wordt er preventief gestrooid om wegen veilig te houden. Niets mis mee, maar het strooien van zout is slecht voor het uiterlijk van je motorfiets. Dan is het wel handig als je een waarschuwing krijgt dat ergens is gepekeld, zodat je je motor kunt laten staan. Want dit beeld wil je toch niet zien:

pekelschade motor

Rijkswaterstaat biedt op rijkswaterstaatstrooit.nl actuele informatie over de uitruk strooiwagens. Hierop wordt een zogenaamde strooikaart live geüpdatet, met daarop de wegen waar is of wordt gestrooid. Er is nu ook een app beschikbaar voor je Android-smartphone waarop te zien is waar de afgelopen zes uur gestrooid is. De app waarschuwt ook als de zoutwagens op jouw route actief zijn. Deze app gebruikt data afkomstig van de website van Rijkswaterstaat. Handig toch?

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer