AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
A

Light Rider: elektrische motorfiets gemaakt met 3D-printer

Slechts 35 kilogram zwaar

 •  Motornieuws, Tech

APWorks, een dochteronderneming van Airbus, presenteert de Light Rider. Het is een elektrische motorfiets waarvan het aluminium exoskelet in zijn geheel is gemaakt met een 3D-printer.

Accu’s snel verwisselen

De Light Rider weegt slechts 35 kilogram, waarmee het waarschijnlijk de lichtste elektrische motorfiets in omloop is. Volgens de makers is het een vervoermiddel voor de kleinere afstanden. De topsnelheid bedraagt 80 km/u en de actieradius komt uit op 60 kilometer. Opladen is niet nodig. Je koopt simpelweg twee accu’s die je snel kunt verwisselen. Snel is de Light Rider zeker: sprinten van 0 naar 45 km/u kost slechts 3 seconden.

Vijftig stuks

APWorks wil in eerste instantie vijftig exemplaren bouwen. “Met de Light Rider demonstreren we onze visie op toekomstige stedelijke mobiliteit”, zegt engineer Stefanus Stahl. Mensen die zo’n Light Rider wel zien zitten, kunnen hun interesse tonen aan het bedrijf. Dat kan hier.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer